آشنایی با نرم افزار فتوشاپ بهمراه معرفی کاربردها وتاریخچه آن

بازدید: 2267 بازدید

می خوام عکسی را فتوشاپ کنم، برنامه فتوشاپ برای موبایل داری؟ و سوالات اینچنینی را حتما در طول زندگی روزمره تان شنیده اید. استفاده از واژه فتوشاپ بجای ویرایش نشان از تاثیرگذاری بالای این نرم افزار در زندگی ما دارد.

در این پست قصد دارم تا شما را کمی بیشتر با نرم افزار فتوشاپ آشنا کرده، تعدادی از کاربردهای آن را توضیح دهم و تاریخچه ای مختصر از آن را برایتان بازگو کنم.

نرم افزار فتوشاپ چیست؟

به گفته ویکی پدیا “فتوشاپ (به انگلیسی: Photoshop، به معنی کارگاه عکس) یک پردازشگر گرافیکی است که بدست شرکت ادوبی گسترش یافته و برای ایجاد، ترکیب، ویرایش، بازسازی و یا دگرگونی تصاویر «عکس‌ها» بکار می‌رود”. این نرم افزار برای ویرایش تصاویر با امکانات فراوان کاربرد دارد.

مثلا فرض کنید بخواهید رنگ کلی یک عکس را تغییر دهید، یا متنی را بر روی عکسی بنویسید، یا پرتره ای را روتوش کنید و… البته مشخص است که همه این کارها را امروزه نرم افزارهای دیگر (حتی نرم افزارهای گوشی) هم انجام می دهند اما دلیل اینکه همه از تغییرات و ویرایش های عکس، با عنوان فتوشاپ یاد می کنند ریشه در عمر طولانی این نرم افزار دارد.

تاریخچه مختصر فتوشاپ

بر اساس ویکی پدیای فارسی ”

در حقیقت زادگاه فتوشاپ ایالت میشیگان آمریکا بوده است، گلن نول یک استاد دانشگاه علاقمند به عکاسی بود که در خانه خود یک تاریکخانه شخصی داشت. رایانه‌های شخصی در آن زمان تازه اختراع شده بودند و گلن بسیار این اختراع را دوست داشت. فرزندان گلن نول نیز همچون پدرشان ذهن خلاقی داشتند و با در اختیار داشتن رایانه شخصی و یک تاریکخانه توانستند آینده روشنی برای خود خلق نمایند.

آنها در سال ۱۹۸۸ نرم‌افزاری تحت عنوان Image Pro را خلق کردند. پس از کامل شدن نرم‌افزار، جان پیشنهاد تجاری سازی آن را با توماس مطرح نمود. جان در آن موقع مشغول بازاریابی در شرکت «سیلیکون ولی» بود. خیلی از شرکت‌ها شیفته برنامه آنها شدند، اما شرکت بارنی اسکن از سایرین مشتاق تر بود. در نهایت جان و توماس با شرکت بارنی اسکن قرارداد بستند تا این نرم‌افزار را با نام فتوشاپ در کنار اسکنرهای این شرکت به فروش رسانند. در سال ۱۹۸۸ جان یک پیش نمایش از برنامه را در شرکت ادوبی به نمایش گذاشت و این اقدام آغازی برای ارائه فتوشاپ توسط ادوبی شد”

کاربردهای نرم افزار فتوشاپ

حقیقت این است که در کشور ما آنگونه که باید از این نرم افزار کاربردی استفاده نمی شود. شاید عمده استفاده از فتوشاپ همان روتوش کردن یا ایجاد تصاویر فان و خنده دار از افراد یا طراحی پوستر باشد (در ایران). ولی اگر بخواهیم بطور علمی و در حیطه رشته گرافیک صحبت کنیم باید بگوییم که “همه کسانی که با گرافیک کامپیوتری سرو کار دارند ، به نوعی محتاج این نرم افزار هستند. فتوشاپ ابزاری ست برای همه کسانی که در کامپیوتر با گرافیک ثابت و حتی متحرک سرو کار دارند . گرافیست ها ، ناشرین کتب و مجلات ، چاپخانه ها ، شرکت های تبلیعاتی ، طراحان سایت ، عکاس ها ، نقاشان هنری طراحان نرم افزارها ، انیمیشن سازها و …. به فتوشاپ احتیاج دارند . فتوشاپ در عصر تکنولوژی امروز یک نرم افزار حساب نمی شود بلکه یک صنعت به شمار می آید”.

 

“اگرچه در ابتدا فتوشاپ برای ویرایش عکس‌ها جهت چاپ روی کاغذ طراحی شده بود، اما به خاطر تنوع ابزارهایی که در اختیار کاربر می‌گذارد، از فتوشاپ به طور فزاینده‌ای برای تولید و ویرایش عکس‌ها در فرمت‌های دیجیتال (به خصوص برای استفاده در وب) استفاده می‌شود.

فتوشاپ همچنین با دیگر نرم‌افزارهای شرکت ادوب برای ویرایش و ساخت انیمیشن و لوح‌های فشرده ارتباط قوی دارد. فایل‌ها در فرمت اختصاصی فتوشاپ پی‌اس‌دی می‌توانند به نرم‌افزارهای دیگر از قبیل ادوب ایمیج‌ردی، ادوب ایلاستریتور، ادوب پریمایر، ادوب افتر افکتس و ادوب انکور دی‌وی‌دی صادر شوند و بالعکس، از آنها به فتوشاپ وارد شوند. برای مثال، فتوشاپ CS (نسخه ۹) از ساخت منو و دکمه‌هایی برای دی‌وی‌دی حمایت می‌کند (که بعداً در نرم‌افزار ادوب انکور دی‌وی‌دی مورد استفاده قرار می‌گیرند)”

در وبسایت پی اس دی سازان به شما آموزش می دهیم که چگونه این نرم افزار کاربردی و قدرتمند را راحت تر بیاموزید.

مطالعه بیشتر